Green Chutney Recipe

Green Chutney – The Mint And Coriander Chutney

हरी चटनी सबसे व्यापक रूप से इस्तेमाल की जाने वाली भारतीय चटनी है जो नाश्ते और चाट आइटम जैसे दही भल्ला, आलो टिक्की, आदि के साथ अच्छी तरह से चलती है। थोड़े बदलाव के साथ, आप उसी चटनी का उपयोग तंदूरी चिकन, कबाब, तंदूरी पनीर, वेज और नॉन वेज रोल आदि के लिए कर सकते हैं।

हिंदी में पूरी रेसिपी के लिए नीचे दिया गया वीडियो देखें

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Green Chutney Recipe

Green Chutney – The Mint And Coriander Chutney


Description

This is the most widely used Indian chutney that goes well with starters like snacks and chaat items like dahi bhalla, aalo tikki , etc. With little variation, you can use the same chutney for tandoori chicken, kababs, tandoori paneer, veg & non veg rolls etc.


Ingredients

Fresh Coriander Leaves/ताजा धनिया : 1 Cup
Garlic/लहसुन : 5
Fresh Ginger/ताजा अदरक : 1 Inch
Lemon Juice/नींबू का रस : 2 spoon
Sugar/चीनी : 1/2 tea spoon (optional)
Green Chillies/हरी मिर्च : 4
Roasted Cumin Seed powder/Roasted Cumin Seeds powder: 1 tea spoon (optional)
Chaat masala/चाट मसाला : 1/2 tea spoon
Salt to Taste


Instructions

Combine all the ingredients and grind to a smooth paste in a blender using little water.

Notes

Add 4 table spoon yogurt if making green chutney for tandoori snacks like tandoori paneer tikka, or chicken tikka, kababs etc.

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